ΣΥΜΗ

Η Σύμη είναι ένα μικρό Ελληνικό νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με συνολική έκταση 57,865 τ.χλμ. περί τα 12 μίλια ΒΔ. της Ρόδου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΗ

Η Σύμη είναι ένα μικρό νησί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και έχει έκταση 68 τ.χ.   Ανήκει στο σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου και απέχει από τη Ρόδο 24 ναυτικά μίλια.

Ο επισκέπτης του νησιού αισθάνεται την παραδοσιακή Ελληνική φιλοξενία και την φιλική συμπεριφορά των κατοίκων. Καθώς το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι της Σύμης, που λέγεται «Γιαλός», ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από το σκηνικό που βλέπει! Ο διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός που απλώνεται στους λόφους ολόγυρα μοιάζει να είναι ζωγραφισμένος πίνακας, πολύ εντυπωσιακός. Μαγική ομορφιά!

Από το λιμάνι του Γιαλού μπορούμε να πάμε στην Άνω Πόλη, που λέγεται  «Χωριό» με τα πόδια, ανεβαίνοντας την  σκάλα που λέγεται « Καλή Στράτα »  Αφού ανεβούμε 365 σκαλιά φθάνουμε στο κέντρο του Χωριού. Στο ανέβασμα ή κατέβασμα της Καλής στράτας θαυμάζουμε τα ωραία νεοκλασικά  σπίτια  καθώς και την καταπληκτική θέα προς τον Γιαλό.

Οι βοτσαλωτές παραλίες της Σύμης έχουν κρυστάλλινα καθαρά νερά. Η προσέγγιση  γίνεται με τα πόδια ή με βάρκες ΤΑΞΙ.Στο εσωτερικό του νησιού υπάρχουν πολλά εξωκλήσια και μοναστήρια. Μερικά από αυτά είναι αφιερωμένα στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, που είναι και ο προστάτης του νησιού. Η Ιερά Μονή του Πανορμίτου  Μιχαήλ είναι ξακουστό προσκύνημα των Χριστιανών.

Πολιτιστικές και Πνευματικές Αποδράσεις

Αναχωρήστε σε ένα πνευματικό ταξίδι προς την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη, έναν φάρο πίστης και ιστορίας. Φιλοξενώντας δύο μουσεία, ένα εκκλησιαστικής τέχνης και ένα λαογραφικό, προσφέρει μια βαθιά ματιά στο πλούσιο πολιτιστικό ύφος του νησιού. Η Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ρουκουνιώτη, ένα πνευματικό ορόσημο, στέκεται ως μαρτυρία του ιστορικού βάθους και της θρησκευτικής σημασίας του νησιού.

 

Αγκαλιάστε την Αιώνια Ομορφιά της Σύμης

Το ρολόι της Σύμης, που επιβλέπει με υπερηφάνεια το λιμάνι, λειτουργεί ως φύλακας του χρόνου, υπενθυμίζοντας στους επισκέπτες την αυθεντική γοητεία του νησιού. Το τοπίο του νησιού, διαμορφωμένο από πέτρινους μύλους, αφηγείται την ιστορία μιας κοινότητας που είναι βαθιά συνδεδεμένη με τη γη και τις παραδόσεις της. Οι διακοπές στο Angel Holidays σας προσκαλούν να γίνετε μέρος αυτής της αιώνιας αφήγησης, προσφέροντας μια διαμονή που συνδυάζει τόσο την εξερεύνηση όσο και τη χαλάρωση.