ΣΥΜΗ

Η Σύμη είναι ένα μικρό Ελληνικό νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με συνολική έκταση 57,865 τ.χλμ. περί τα 12 μίλια ΒΔ. της Ρόδου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΗ

Η Σύμη είναι ένα μικρό νησί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και έχει έκταση 68 τ.χ.   Ανήκει στο σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου και απέχει από τη Ρόδο 24 ναυτικά μίλια.

Ο επισκέπτης του νησιού αισθάνεται την παραδοσιακή Ελληνική φιλοξενία και την φιλική συμπεριφορά των κατοίκων. Καθώς το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι της Σύμης, που λέγεται «Γιαλός», ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από το σκηνικό που βλέπει! Ο διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός που απλώνεται στους λόφους ολόγυρα μοιάζει να είναι ζωγραφισμένος πίνακας, πολύ εντυπωσιακός. Μαγική ομορφιά!

Από το λιμάνι του Γιαλού μπορούμε να πάμε στην Άνω Πόλη, που λέγεται  «Χωριό» με τα πόδια, ανεβαίνοντας την  σκάλα που λέγεται « Καλή Στράτα »  Αφού ανεβούμε 365 σκαλιά φθάνουμε στο κέντρο του Χωριού. Στο ανέβασμα ή κατέβασμα της Καλής στράτας θαυμάζουμε τα ωραία νεοκλασικά  σπίτια  καθώς και την καταπληκτική θέα προς τον Γιαλό.

Οι βοτσαλωτές παραλίες της Σύμης έχουν κρυστάλλινα καθαρά νερά. Η προσέγγιση  γίνεται με τα πόδια ή με βάρκες ΤΑΞΙ.Στο εσωτερικό του νησιού υπάρχουν πολλά εξωκλήσια και μοναστήρια. Μερικά από αυτά είναι αφιερωμένα στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, που είναι και ο προστάτης του νησιού. Η Ιερά Μονή του Πανορμίτου  Μιχαήλ είναι ξακουστό προσκύνημα των Χριστιανών.